Random header image at AV-creatief

Marcel Batist

Marcel_Batist

Vanaf mijn 17e houd ik mij bezig met fotografie. De ongekende verscheidenheid van het landschap is onuitputtelijk en leverde in de loop der jaren een schatkamer aan beelden op. Sfeer, lichtval, kleur en lijnenspel zijn hierbij de vaste ingrediënten. Het blijft me mateloos boeien. In 1977 sloot ik mij aan bij de Westlandse Amateur Fotografen Vereniging en ben er tot op heden nog steeds lid van.
Een archief met duizenden dia’s herinnert aan alle gelukzalige momenten die ik doorbracht in de natuur. Sinds 2008 fotografeer ik digitaal. Opnieuw ging een wereld open. Fotobewerking en de combinatie van beeld met geluid bij de Audio Visuals bieden onbegrensde mogelijkheden. Vrije expressie krijgt nu alle ruimte. Ik doe inmiddels een aantal jaren mee aan Audiovisuele festivals en dat blijft niet onopgemerkt. In 2013 ben ik op uitnodiging van de Audiovisuele werkgroep van de Fotobond, na een positieve ballotage, deel uit gaan maken van dit gezelschap. Het combineren van geprojecteerde beelden met bijpassende muziek is een beleving op zich. In een speciaal daarvoor ontwikkeld softwareprogramma vloeien foto’s prachtig in elkaar over. Muziek versterkt het beeld en voegt een nieuwe dimensie toe aan het medium ‘Fotografie’.
Sinds 2019 ben ik gevraagd om aan te sluiten bij AV-Creatief. Ik krijg daar eerlijke kritiek op mijn werk en draag mijn steentje bij aan de interessante en leerzame discussies bij de bespreking van elkaars werk.